Ma apuc de sala, dar nu reusesc sa raman consecvent


De cate ori nu ti-ai spus ca te apuci de sala, iar cand in sfarsit ai reusit sa iti faci un abonament, ai mers la cateva antrenamente si ai renuntat la scurt timp din diferite motive?


In fiecare zi te gandesti la cate lucruri ai de facut, la cate si mai cate ai de rezolvat la munca, in familie, in relatiile cu ceilalti, iar tu esti ultima persoana la care te gandesti. Ti-ai mai facut si acel abonament la sala, dar din pacate azi nu reusesti sa mergi, pentru ca te simti prea obosit, maine ai o zi de nastere, iar poimaine trebuie sa iti ajuti un prieten cu ceva. 

Cum reusesc sa ma organizez mai bine pentru a reusi sa ma tin de sala?


1. Seteaza-ti un obiectiv Daca nu stii ce iti doresti, de unde stii unde te indrepti? Seteaza-ti un obiectiv clar, realizabil, care sa te motiveze sa mergi la sala. De exemplu, vrei sa slabesti 10 kg in 4 luni. Ei bine, daca e obiectivul real, daca acesta e un lucru pe care ti-l doresti foarte mult, atunci cu siguranta o sa mergi la sala lunile acestea, pentru a ajunge unde ti-ai propus. Daca nu este un obiectiv real, apar diferite scuze si motive sa nu iti duci la bun sfarsit antrenamentele si sa renunti la scurt timp dupa ce ai inceput. Da, totul se rezuma la cat de mult iti doresti! 


2. Stabileste pasii pentru atingerea obiectivului


Ai obiectivul, acum iti lipseste planul, sau pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru indeplinirea acestuia. Daca ne referim la exemplul de mai sus, atunci pasii tai vor consta in a merge la sala de cel putin 3 ori pe saptamana, de a face antrenamentele in mod corespunzator, de a manca sanatos si de a te recupera. Urmand planul facut, o sa fii tot mai aproape de obiectivul tau, si in cele din urma o sa-l atingi. 

"Dar daca imi intervine ceva si nu ajung la sala?" sau "Daca am mancat azi numai prostii?". Da, suntem oameni, e normal sa intervina probleme, sa avem pofta de a manca prostii, dar e important sa ne redresam si sa nu ne abatem de la drumul nostru care duce la obiectivul setat.

Nu apar rezultatele cum te asteptai? Acesta nu e un motiv sa te abati de la calea ta, acest lucru inseamna doar ca gresesti undeva si trebuie sa muncesti mai mult, sa iti dai mai mult silinta. Verifica bine unde gresesti, corecteaza pasii, dar privirea nu ti-o muta de pe obiectiv. Continua sa lupti, chiar daca amani putin victoria! 


3. Seteaza mereu noi obiective


Ai reusit sa slabesti cele 10 kg in 4 luni cum ti-ai propus. Ce faci acum? Nu mai mergi la sala? Iei o pauza? Aici apare momentul in care majoritatea oamenilor gresesc. Daca iti atingi obiectivul, asta nu inseamna ca nu continui sa lupti, sa muncesti pentru mai mult. 

Odata dus la indeplinire un plan, e imperios necesar sa stabilesti un altul, care sa te tina mereu in priza, sa te tina mereu motivat si luptator, doar asa ajungi sus de tot.